Megyei Klubtámogatási Modell

Célja

Az alábbi dokumentáció célja, hogy egy sémát mutasson azon megyei vezetők felé, akik anyagilag támogatni szeretnék a megyei egyesületeket. A kidolgozás során igyekeztünk minden szinten figyelembe venni a magyar pingpong életbe invesztált anyagi és emberi munkát. A régóta játszó felnőtteket, az utánpótlást, a csapatok számát, a versenyrendezést, a MOATSZ-tól juttatott egyéb, például utánpótlás klubok támogatási pontrendszerének korrigálását, stb. A sémával talán könnyebben elkerülhető, hogy a megyei vezetés támadásoknak legyen kitéve.

Előzmények

2021. 09. 20 – 2022. 07. 31-ig a Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetség (VMATSZ) irányítását a 96/2021. számú határozatával átvette a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ), s ennek keretében a 126/2021. számú határozatával egy kétfős irányító egységet megbízott a feladatok ellátásával, miután nagyságrendileg 1,5 éven belül tartott, sorozatban harmadik MOATSZ által megszervezett VMATSZ tisztújító közgyűlés már nem vezetett eredményre.

Egyeztetési folyamat

A támogatási rendszer közös kidolgozásán 10 klub vett részt 2022. 10. 22-én. A beszámoló az egyeztetésről, a kidolgozott támogatási rendszer és a megítélt összegek alább. Az egyeztetés és a pályázat minden tagegyesület számára nyílt volt, bárki pályázhatott és mindenki részesült az összegben, aki megfelelő elszámolást benyújtott. Az első pályázati ciklus három évre vonatkozott 600.000 Ft keretösszeggel, a második pályázati ciklus egy évre vonatkozott 300.000 Ft keretösszeggel.

A második támogatási időszakot egy újabb egyeztetés előzte meg. A beszámoló a megbeszélésről, a támogatási összegek alább.

A szervezett versenyek sorából hiányzik 2 VASE által megrendezett, mivel erre külön kifizetést kaptak.