Átlagban 6-8 csapat versenyez a megyei első osztályú bajnokságokban (Veszprém megyében évek óta, Fejér és Komárom-Esztergomban mostanság). Alább készítettem egy tervezetet, ami szerint a három megyéből lehetne két NB4-es/Közép-Dunántúli Régiós – férfi – Csapatbajnokságot létrehozni. Ez átlagban éves szinten 6-10 mérkőzéssel több játéklehetőséget, erősebb bajnokságot és több utazást jelentene. Megszűnne a probléma, amit az eredményezett, ha mindhárom megyéből indulni akar az első helyezett NB3-ban. Fejér és Komárom-Esztergom megyében hétköznapokon, Veszprém megyében hétvégén szoktak lenni a fordulók.

A nevezési díjak az illetékes területi szövetségekhez kerülnének, a versenybíróságot a három megyei vezetés adhatná. A választóvonal Székesfehérvár-Dunaújváros vonalra esik, a helyi csapatokat valamivel jobban érintené egy esetleges változás, a többi Fejér megyei csapatnál ez nem tűnik markánsnak. A Játékvezetői Bizottság támogatta az elképzelést, amennyiben sikerül egyezségre jutni. Az idei (2022-2023) hozzávetőleges felosztást csatoltam.

Támogatják-e az átszervezést a klubok? Másképpen, vállalják-e a csapatok a növekvő játéklehetőség és egy erősebb bajnokság fejében a több utazást és esetleg hétvégi/hétközi fordulókat? A nem jelölt, de jövőre várhatóan érintett csapatok és a megyei vezetők visszajelzését is várom.

HJG

2 Comments

 1. Avatar Hegyi Jozsef

  Lukács Csaba

  A Tatai AC el tudja képzelni, hogy nevezzen egy ilyen bajnoki rendszerbe. Az alábbi feltételek fontosak számunkra:
  – a mérkőzéseket hétköznap szeretnénk játszani
  – a lebonyolításnál játékheteket jelöljünk meg
  – minden csapat adjon meg a nevezéskor lehetőleg kettő napot, amelyen a mérkőzés lejátszásra kerülhet
  – három játékhét után kerüljön beiktatásra egy szabad hét, ahol azokat a mérkőzéseket le lehet játszani, amely az azt megelőző 3 fordulóban elhalasztásra került (további halasztásra ne legyen lehetőség)
  – amennyiben létrejön a bajnokság, mi akár 2 csapattal is tudnánk nevezni

  Üdv: Lukács Csaba, Tatai AC szakosztályvezető

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük